10.3.10

Swim until you can't see land

Photo by Jannica Honey via www.myspace.com/frightenedrabbit
  • Ξεκίνησαν το 2003 ως solo project του Scott Hutchison και τρία χρόνια μετά, το 2006, με την προσθήκη τoυ Grant Hutchison, αδερφού του πρώτου στα ντραμς και του κιθαρίστα Bill Kennedy, κυκλοφόρησαν στην δική τους Hits the Fan Records το πρώτο τους άλμπουμ, Sing the greys. Στην πορεία προστέθηκε και ο Andy Monaghan (κιθάρα). 
  • Στις 15 Απριλίου 2008 βγήκε και το δεύτερο άλμπουμ τους, The Midnight Organ Fight, αυτή τη φορά από την Fat Cat, στην οποία και παραμένουν, ενώ την πρώτη του Μάρτη κυκλοφόρησε η τρίτη τους δουλειά, το The Winter of Mixed Drinks, με τον Gordon Skene (κιθάρα/πλήκτρα) να μπαίνει στο γκρουπ. 
  • Μοιάζουν αρκετά με Arcade Fire, στο πιο χαρούμενο, και λιγότερο μελώδικο, με επιρροές από Arab Strap μέχρι Radiohead και The Clean. Δηλαδή κάτι σαν να παίζουν οι Arcade Fire με τα μέλη των The Shins. 
  • To περίεργο με αυτούς τους τύπους από την Γλασκώβη, είναι ότι πρώτα έγιναν γνωστοί στην Αμερική και μετά στην Ευρώπη. Μάλλον η συμμετοχή τους στο SXSW, η απόφαση της Universal να αναλαμβάνει τη διανομή του Sing the Greys στις ΗΠΑ και οι διθυραμβικές κριτικές για το The Midnight Organ Fight, βοήθησαν αρκετά ώστε να τους μάθει το δύσκολο αμερικάνικο κοινό.

  • To Pitchfork τους έδωσε 6,6 για το The Winter of Mixed Drinks, αλλά ποιός χέζει το μισητό Pitchfork? Εδώ στους Mumford and Sons έδωσε 2,1. 


2 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Πραγματικά συγκλονιστικός δίσκος...

zoe.k. είπε...

indeed!!! :)