3.3.10

The Voyage Limpid Sound

  • Πολύ καλό το χθεσινό live των Fiery Furnaces, έπαιξαν και μία ώρα και κάτι τα παιδιά, αλλά το θέμα μας όπως καταλαβαίνεις δεν είναι αυτοί, αλλά το support! 
  • Kι όμως! Νομίζω, ότι ήταν η πρώτη φορά χθες που έβλεπα το κοινό να δίνει σημασία στο support. Δώδεκα άτομα επί σκηνής, οι ΕΝΝΙΑ (!!!) στα φωνητικά! 
  • Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Τhe Voyage Limpid Sound, κι αν έχω καταλάβει σωστά, είναι ο Σέργιος Βούδρης, η βασική φωνή και τα πλήκτρα. Άλλα οκτώ άτομα (που ήταν χθες στο AN) ήταν στα backing vocals, δύο κιθάρες κι ένα μπάσο. Αν μέτρησα σωστά! Είναι και τόσο μικρή η σκηνή του ΑΝ που όλο και κάποιον δεν θα είδα. 
  • Σύμφωνα με το myspace τους είναι "η με μορφή τραγουδιών βαλβίδα εκτόνωσης των συμπλεγματογόνων εμπειριών του Σέργιου Βούδρη. Φτιαχτήκανε τον Οκτώβριο του 1980 και για πολλά χρόνια λειτούργησαν μέσω των σπιτικών ηχογραφήσεων. Ως ανοιχτό μουσικό συγκρότημα μπορεί να απαρτίζονται από ένα ως εκατό άτομα, με μέσο όρο τα δεκαπέντε. Προς το παρόν παίζουν ποπ και ροκ στα αγγλικά".
  •  Το 2000 κυκλοφόρησε το Electronically Enhanced Dream, σε 950 κόπιες, το οποίο λέει έγινε ανάρπαστο από τους ψυχεδελικούς κύκλους της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή θεωρείται συλλεκτικό κομμάτι...
  • Κάπου πήρε το αυτί μου τώρα ότι τους άρπαξε λέει η Archangel... Ίδωμεν... 
  • Γιατί αν βγει σε CD αυτό που άκουσα χθες, προσωπικά θα κάνω ψυχεδελικό πάρτυ. 
  • Όσο για τους Fiery Furnaces, το μόνο που μπορώ να πω, μιας και δεν γνωρίζω πλήρως τη δισκογραφία τους (έχουν και 9 άλμπουμ πανάθεμά τους), είναι ότι κάνουν κάτι μαγικό: εκεί που σε κουράζουν, κάπως, κάπου το γυρνάνε και ξαφνικά εκεί που αισθάνεσαι ότι θες να τα παρατήσεις και να σηκωθείς να φύγεις, καρφώνεσαι και τους απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο από πριν. 

(προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η φωτογραφία από πάνω είναι "κλεμμένη" από το myspace τους).

p.s. Ιδέα μου ήταν ή η Eleanor Friedberger ήταν λίγο παρμένη χθες; Λες να φταίει που το είχαμε κάνει τεκέ το An ή απλώς δεν είχε διάθεση να τραγουδίσει για την πατρίδα της (ρε γαμώτο);;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: