17.11.09

Yann, ο πειρατής

  • Ήθελα να το γράψω τις προάλλες, αλλά μάλλον το ξέχασα. Δεν θα έπρεπε όμως, γιατί ήταν μια εικόνα που μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Μπορεί να υπέπεσε στα κουτάκια του μυαλού μου, μιας και οι πληροφορίες που μάζεψα μέσα σε ένα σαββατοκύριακο ήταν υπερβολικά πολλές. Τις προάλλες λοιπόν, βρεθήκαμε να τρώμε στο ίδιο τραπέζι με τον Yann Tiersen και τους μουσικούς/τεχνικούς του λίγο πριν το live στην Πάτρα. Εκείνος καθισμένος στην άκρη του τραπεζιού, κάπνιζε αρημανίως. Δίπλα του δύο συμπαθέστατοι Άγγλοι. Πιο δίπλα ένας περίεργος τύπος, κι αυτός από Αγγλία... Απέναντί μου ένας γοητευτικός Γάλλος, ο μπασίστας, να μιλάει ακατάπαυστα στα γαλλικά για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά που μόλις είχε παραγγείλει. Ένας ακόμα τεχνικός, ένας ηχολήπτης, μια Γαλλίδα, εγώ, η Χριστιάννα, ο Αντρέας και δίπλα στον Αντρέα ο Μatt Elliott. Κι όπως μας παρατηρούσα, όλους μαζί, να δίνουμε ρέστα με τα φιλέτα και τους μπακαλιάρους και τα μαύρα ρίζια με μελάνι σουπιάς, όπως παρατηρούσα τον Yann Tiersen και τον περιέργο Άγγλο που καθόταν απέναντί μου, κόντεψα να σκάσω σε τρανταχτά γέλια... Για μια στιγμή ο Tiersen, έτσι όπως έσκαβε με το πιρούνι τη σαλάτα του και κρατούσε ανάμεσα στον δείκτη και τον παράμεσο του δεξιού χεριού το σχεδόν καμμένο φίλτρο του τσιγάρου του, μου φάνηκε πως έμοιαζε πολύ με πειρατή... Με όλα αυτά τα δακτυλίδια και τα χαϊμαλιά στα χέρια και το ύφος "είμαι κουρασμένος-αλλά τόσο μποέμ-πότε θα τελείωσει κι αυτό το live" νόμιζα πραγματικά ότι είχα απέναντι τον jack sparrow... Και ίσως την εικόνα αυτή ενέτεινε και ο τυπάς απέναντί μου... Λιγδιάρης, μελαχρινός, με τα μαλλιά μέσα στην μουρή, να τρώει την μπριζόλα του και μετά να ανάκαθεται στην καρέκλα του, με ύφος νικητή και να κάνει αυτόν τον ανατριχιαστικό θόρυβο των δοντιών με τα ούλα, όταν η γλώσσα προσπαθεί να απομακρύνει ένα κομμάτι κρέατος... Και λίγη μπύρα για να το καταπιεί... Γιάκ...Πως το είχα ξεχάσει όλο αύτο;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Friends with benefits!Bravo sas

zoe.k. είπε...

Μπράβο μας που ο απέναντι μας έκανε να ξεράσουμε; Μπράβο μας που ο Yann έμοιαζε με πειρατή; Μπράβο μας που ήμασταν στο ίδιο τραπέζι και τρώγαμε όλοι μαζί; Ή μήπως μπράβο μας που λόγω δουλειάς έχουμε καμιά φορά την τύχη (ή ατυχία- όπως το βλέπει κανείς) να συντρώγουμε με διάφορους; Το θέμα δεν ήταν ότι φάγαμε όλοι μαζί, μαζί και κάποιοι πολύ καλοί φίλοι που τυγχάνει να είναι στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με μας, αλλά ότι επειδή φάγαμε όλοι μαζί έφαγα για μια μόνο στιγμή τη φλασιά ότι ο Yann θα μπορούσε να είναι και ο αντικαταστάτης του Jack Sparrow...

Ανώνυμος είπε...

To na pineis cafedes oli mera, mpires kai pota to vradi k sto endiameso na paristaneis ton reporter-manager-mousiko paragwgo-kritiko kinimatografou k to na eisai apo tous protous pou kataferes na vreis to VICE theoreite epaggelma? Poioi nomizete pos eisaste telospanton, kai giati den paradexeste oti bloggarete gia na apodeixete ston eauto sas oti kati eiste k oti kati kanete s'auton ton ntounia? Steilte ta se sms toulaxiston auta pou grafete,afou metaxi sas milate meso blog oi tou xorou sas. Oxi, den aniko ston xoro sas kai oute 8a mou arese, parolo pou "pernate oloi poli kala kai auto fainetai kai mprosta stin camera"
To thema tis filias den to analio. Epanalambano, me Bold tora :Friends with benefits. Kali douleia , loipon!

zoe.k. είπε...

Δυστυχώς για σας δεν πίνω καφέδες όλη μέρα, δεν βγαίνω το βράδυ να τα πίνω με τα "φιλαράκια" στην καρύτση ή όπου, δεν παριστάνω τον ρεπόρτερ ή τον μάνατζερ. Είμαι δημοσιογράφος, έχω φάει κι εγώ τα χρόνια μου στα πανεπιστήμια για να πάρω το ριμάδι το πτυχίο μου. Δεν ανήκω σε καμία κλίκα γιατί δεν γουστάρω τις κλίκες και ποτέ δεν κατάλαβα τι εξυπηρετούν. Δουλεύω σαν δημοσιογράφος δέκα χρόνια σε διάφορα έντυπα και υπηρετώ το επάγγελμά μου με την ίδια κάβλα όπως όταν ξεκίνησα. Δεν είμαι 20χρονο μαλακισμένο που επειδή δεν έχει που να γράψει έφτιαξε ένα μπλογκ. Και αν έγραψα για το vice έχει να κάνει γιατί πραγματικά το γουστάρω κι όχι γιατί είμαι στην συντακτική του ομάδα ή γιατί είσαι in αν το αναφέρεις. Επιτέλους δηλαδή, δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι καλό επειδή θα θιχτεί ο κανένας (ανωνυμος είστε ούτως ή άλλως). Και το κείμενο για τον tiersen ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ δεν το έγραψα για να σας δείξω ότι έφαγα στο ίδιο τραπέζι μαζί του. ΕΤΥΧΕ! Το έγραψα γιατί μου θύμισε κάτι. Friends with benefits δεν είχα ποτέ αγαπητέ. Έχω μόνο friends σκέτο. Και αυτό τιμά εμένα. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι θέλετε. Αφού αυτό μόνο μπορείτε να κάνετε. Ρωτήστε πρώτα πριν εξαπολύσετε τους μύδρους σας.

Ανώνυμος είπε...

Parameno anonimi giati den eimai eponimi opos eseis gia na me gnorizetai. Kala ta grafete, kai isos na sas xreiasto gia na mou sistisete to kalo sas pan/mio kai na paratiso epitelous to diko mou sta exoterika, gia na exo k ego ena kalitero, mousikotero, xromatisto kai pano apo ola pio friendly aurio! Kali sinexeia se auto pou ipireteite.

zoe.k. είπε...

Kαι να σας πω το όνομά μου είμαι σίγουρη πως δεν θα με γνωρίζετε. Καλή επιτυχία στο πανεπιστήμιό σας και ελπίζω να μην κλείσει το τμήμα σας ή το παρατήσετε για να φοιτήσετε σε αυτό που φοίτησα κι εγώ. Και αν νομίζετε πως η ζωή των δημοσιογράφων που μεταξύ άλλων ασχολούνται και με τη μουσική είναι "kalitero, mousikotero, xromatisto", είστε γελασμένη. Δεν σας εύχομαι λοιπόν ένα τέτοιο αύριο. Σας εύχομαι ένα πραγματικά καλύτερο αύριο.

mitrelino είπε...

ελα νταξ!!! καμια φορα μπορεις να γραψεις ενα ολοληρο κατεβατό μονο και μόνο για να πεις ποσο αηδιαζεις με καποια πραγματα όπως αυτο με το ξεοκολημα του κρεατος αναμεσα απο τα δοντια. Οντως πιο αηδιαστικο και απο τα θρυλικα ρεψιματα μου.
Αυτο ειναι το κρυφο νοημα αγαπητε μου ανωνυμε στο συγκεκριμενο ποστ και οχι οτι εφαγε διπλα στον yann tiersen. Και καλυτερα να γραφεις αυτα σε ενα μπλογκ παρα να κανεις status update και να ανεβαζεις φωτογραφιες στο facebook

mitrelino είπε...

by the way thanks bubble girl
που μου έφερες το vice.
Και το διαβασα! Αυτο θα πει friends with benefits!

zoe.k. είπε...

always a pleasure mitrelino!
;)

Fay είπε...

:) Etsi bravo. Twra pou ginamai oloi filoi me benefits na me fonazetai Fay. Peinasa tora, pao na fao.

zoe.k. είπε...

Καλή όρεξη Fay!

Fay είπε...

Trogontas erxetai i orexi mpourmpoulokoritso.Rota ton mitrelino sou. Kati parapano 8a xerei autos, na mas pei ;)

zoe.k. είπε...

Σαν τι δηλαδή;

Fay είπε...

Ela koritsi, kala ta leme kai exoume polla akoma na poume alla exo presentation tin Paraskeui kai to mellon mou kindineuei. Afou sou eipa pou na apeu8in8eis.Kai ama sou to paizei kinezos na epimeneis.. ;)