18.8.09

Τί μου δίδαξαν οι φετινές διακοπές

  • Μετά από σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα με αφετηρία και προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σιθωνία, την Θάσο, την Σαμοθράκη και την Κυπαρισσία έμαθα ότι:
  1. Η Σιθωνία είναι ένα απέραντο camping και ένα απέραντο beach bar. Αν δεν είσαι σε φάση διακοπών τύπου "ντίστα-ντίστα από το πρωί στην παραλία μέχρι το βράδυ" απέφυγέ το!
  2. Η Θάσος ΔΕΝ έχει μέλισσες. Δηλάδή δεν έχει πολλές μέλισσες όπως λένε. Ό,τι και να σου πουν οι άλλοι μην τους πιστέψεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι άν τολμήσεις να πας για φαγητό πριν την δύση του ηλίου την έχεις πατήσει, γιατί όσες έχουν απομείνει (μέλισσες) την πέφτουν στην μπριζόλα σου. Εκεί είναι που καλείς τον σερβιτόρο να σου φέρει καφέ ελληνικό να τον κάψεις για να τις διώξεις.
  3. Ο χρόνος που χρειάζεται για να γυρίσεις όλο το νησί είναι σαράντα λεπτά. Μην τυχόν και δεν πας στα ορεινά χωριά θα χάσεις: ελληνικός καφές στα παραδοσιακά καφενεία και πορτοκαλάδα με ανθρακικό κάτω από τα τεράστια πλατάνια.
  4. Μαριές είναι ένα από ορεινά χωριά με την πιο μικρή πλατεία που έχω δεί. Κάτσε σε ένα από τα καφενεία και πάρε ελληνικό καφέ μονό και γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού!
  5. Η Σαμοθράκη είναι έρωτας. Κεραυνοβόλος. Αν αισθανθείς διαφορετικά με το που πατήσεις το πόδι σου στο νησί καλύτερα να πάρεις κατευθείαν το πλοίο του γυρισμού.
  6. Παραλίες που να αξίζουν δεν έχει, έχει όμως βάθρες και καταρράκτες. Άρον τον ορειβατικό σου εξοπλισμό, πάρε ένα τηλέφωνο στο terra natura και κλείσε το ραντεβού σου να κάνεις canyoning σε ένα από τα 11 φαράγγια του νησιού. Στο λέω εγώ που γενικά είμαι όλιγον χέστρα και έχω και υψοφοβία. Κατεβήκαμε δύο καταρράκτες 9 και 11 μέτρων αντίστοιχα! Να θυμάσαι πως αν και Αύγουστος τα νερά στις βάθρες πλησιάζουν τους 0 βαθμούς. Μπούζι λέμε!
  7. Όταν έφυγα από εκεί απλώς ήξερα ότι δεν θα βρω άλλο μέρος σαν και αυτό. Ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά το νησί και... ;)
  8. Δεν είναι σοφή κίνηση να ξεκινάς να πάρεις τον δρόμο του γυρισμού από Σαμοθράκη Αθήνα μονοκοπανιά... Είναι πολλές οι 15 ώρες (με στάσεις και εναλλαγές στους οδηγούς).
  9. Μην φοβάσαι να πάρεις τον σκύλο σου μαζί στις διακοπές. Εμείς περάσαμε χάρμα! Τώρα την κοιτάω έτσι όπως είναι ξάπλα πάνω στο μάρμαρο στο σαλόνι και αναρρωτιέμαι αν έχει πάθει κατάθλιψη... Μάλλον ναι.
  10. Όταν έχεις πάει Σαμοθράκη, η Πελοπόννησος δεν σου λέει τίποτα.
  11. Φτάνεις Κυπαρισσία και καταλαβαίνεις με τη μία ότι θα σου έρθει τούμπα το πρόγραμμα που είχες τόσες μέρες στον Βορρά. Από το 9 το πρωί την έχεις κάνει από το δωμάτιο για εξερευνήσεις και μπάνιο κάνεις στροφή και βρίσκεσαι στο μπαλκόνι αγκαλιά με το σκυλί να λύνεις σταυρόλεξα περιμένοντας τους άλλους να ξυπνήσουν. Κι όταν εσύ έχεις αρχίσει να γλαρώνεις πριν ακόμα το ρολόι δείξει δώδεκα το βράδυ, οι άλλοι κάνουν μπάνιο και ετοιμάζονται να εξορμήσουν στα μπαρ/κλαμπ της περιοχής. Not!
  12. Η Ελαία είναι και γαμώ της παραλίες.
  13. Το Σανί είναι ωραίο όταν δεν έχει πολύ κόσμο και όταν χαλάει το ηχείο που μεταδίδει ντίστα - ντίστα.
  14. Η Πύλος είναι όλα τα λεφτά. Νομίζω πως είχα ξαναπάει όταν ήμουν μικρή...
  15. Τα καβγαδάκια ενίοτε κάνουν και καλό...
  16. Η ταβέρνα "Ελιά" στην Γιάλοβα έχει και γαμώ τα φαγητά και όμορφη θέα! Το δε χαλούμι στα κάρβουνα ήταν λουκούμι!
  17. Που πήγε όμως το ναυάγιο που ήταν εκεί;
  18. Το Sunset στο λιμάνι της Κυπαρρισίας είναι επίσης ωραίο όταν δεν έχει πολύ κόσμο.
  19. Μην ακούς τους μαλάκες που σε κοιτάνε περίεργα επειδή παίρνεις μαζί σου όπου πας τον σκύλο σου. Είναι απλώς μαλάκες και δεν αξίζουν ούτε να γυρίσεις να τους βρίσεις.
  20. Θέλω να φύγω τώρα και να ξαναπάω στη Σαμοθράκη... Αν και μεταξύ μας μια Ικαρία ή μια Θεσσαλονίκη δεν θα με χαλούσε καθόλου... Αν και κάτι μου λέει πως την συμπρωτεύουσα θα την δω σύντομα. Reworks 09!

Δεν υπάρχουν σχόλια: