18.5.11

ετοιμάζω βαλίτσα από τώρα (part 1. the book sessions)

Αν περίμενα να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ, θα έγραφα πάλι εδώ τον Αύγουστο, που κανείς δεν θα ήταν εδώ να το διαβάσει...
Ναι οκ, να λες πάλι καλά που έχεις δουλειά κλπ κλπ κλπ, αλλά περισσότερο τώρα από ποτέ ονειρεύομαι στον ξύπνιο μου παραλίες, θάλασσα, ζέστη, frozen margaritas, μπύρες, Καρτελά, Sunset και μυρωδιά αντιηλιακού. Νομίζω είναι από τις λίγες φορές που τις χρειάζομαι τις ριμαδιασμένες τις διακοπές πιο πολύ από ποτέ.

Αυτό, το να φαντάζομαι και να ονειρεύομαι τις διακοπές το έκανα πολύ μικρή, όταν ήμουν ακόμα στο δημοτικό (αιώνες πίσω, ναι). Θυμάμαι πως ξεκινούσα να φτιάχνω την βαλιτσούλα με τα παιχνίδια μου και τις "Χαρούμενες Διακοπές" τον Απρίλιο για ένα ταξίδι που ξεκινούσε συνήθως τέλος Ιουνίου... Και την άφηνα σε μια ντουλάπα μέσα, και μέχρι να φτάσει η ώρα να φορτώσουμε το αυτοκινήτο για να φύγουμε για Ακράτα είχα βγάλει κι είχα ξαναβάλει τα βιβλία μου και τα παιχνίδια μου καμιά εκατοστή φορά.

Αυτή τη φορά δεν θα φτιάξω βαλίτσα, αλλά μια λίστα θα την κάνω. Για να μπω σε mood διακοπών, κι ας ξέρω ότι έχω μπροστά μου ακόμα 74 μέρες (give or take), οπότε στάνταρ στη λίστα θα διαγραφούν και θα γραφτούν πολλά καινούργια....



Βιβλία
(όσα και να πάρεις ποτέ δεν είναι αρκετά)...
-Never Let me go - Kazuo Ishiguro (όχι γιατί βγήκε σε ταινία, αλλά επειδή μια ψυχή μου είπε πως το λάτρεψε και το πρότεινε ασυζητητί). Toυλάχιστον αν δεν μου αρέσει - χλωμό- αυτήν θα πλακώσω στα χαστούκια. Not.
- Βοοκ of Clouds - Cloe Aridjis. Ακόμα το παλεύω, αλλά μιλάει για το Βερολίνο που αγαπώ, τι να το κάνω το ριμάδι; Να το παρατήσω; Ποτέ.
-Neil Gaiman - Graveyard Book. Αγαπώ Neil Gaiman οπότε και την υπέρτατη παπάρα να έχει γράψει θα το διαβάσω και θα πω κι ένα τραγούδι.
- Πέθανε ο σκύλος, κατα τ' άλλα όλα καλά - Ray Bradbury. Δώρο κολλητής & Σία, που αν ξεπεράσεις τον τίτλο (και το γεγονός ότι έχω σκύλο), ήρθε highly recommended.
- Σχέδιο διαφυγής - Αδόλφο Μπιόυ Κασάρες. Δώρο κολλητού κι αυτό που αγοράστηκε επειδή στο εξώφυλλο γράφει "Το αριστούργημα του Κασάρες" και παραδόθηκε με την ατάκα "Σου πήρα ένα αριστούργημα". "Α, το έχεις διαβάσει;" "Όχι, αλλά είναι αριστούργημα..." You get the point...
-Τζόναθαν Κόου - Το σπίτι του ύπνου. Δώρο ετερης κολλητής, ξανά μανά. Από τις αγαπημένες μου εκδόσεις "Πόλις". Αγαπώ Άντζι.
- Κυριακή - Αλέξης Σταμάτης. Μετά το "Μπαρ Φλωμπέρ" και την "Βίλα Κορμπέ" που διαβάστηκαν απνευστί κάποιο καλοκαίρι λίγα χρόνια πριν στην Άνδρο, πήρα την Κυριακή. Δυσκολεύομαι, αλλά που θα πάει. Θα μου κάτσει κι αυτό.
- Κινηματογραφική Λέσχη - David Gilmour. Μπαμπάς βάζει γιο που παρατάει το σχολείο να βλέπει τρεις φορές την εβδομάδα ταινίες που εκείνος διαλέγει. Αυτός που το διαβάζει τώρα το ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και το τελειώνει... Nough said. Στην βαλίτσα κι αυτό.
-Τζόνι και Λούλου - Βάσια Τζανακάρη. Αυτήν την ξέρω. Και ξέρω πάνω-κάτω και τι τράβηξε για να το γράψει. Για την ακρίβεια όσο το έγραφε μιλούσαμε και γκρινιάζαμε η μία στην άλλη. Μετά γκρίνιαζε εκείνη και την άκουγα εγώ. Είναι από αυτές τις γνωριμίες, που αν και τον ξέρεις τον άλλο χρόνια, αλλά έλεγες μόνο ένα "γειά" στις συναυλίες που τον πετύχαινες, τώρα βγάζεις τα σώψυχά σου online. Άλλο level επικοινωνίας. Βγήκε προχθές. Ετοιμάζομαι να το αποκτήσω.

Μέχρι τον Αύγουστο να ξέρεις ότι θα σου πω και για άλλα βιβλία. Αν και με τους ρυθμούς που διαβάζω τώρα (δυο σελίδες την ώρα που θα πέσω για ύπνο και μετά - γκντουπ- το βιβλίο στη μούρη και... ροχαλητό) με βλέπω τα παραπάνω να μου φτάνουν μέχρι και τα Χριστούγεννα...

13 σχόλια:

Velveteen είπε...

Άκου γκρίνιαζα :):)

Unknown είπε...

διάβασε το εσύ, ρίξε το δάκρυ κορόμηλο στο τέλος και μετά θα σε μυήσω και σε άλλα, πιο σοβαρά και ουσιώδη αναγνώσματα.
Harry Potter 1.01 από φθινόπωρο, αυτό θα πω μόνο και θα σωπάσω.

zoe.k. είπε...

@velveteen: λίγο. Αλλά είμαι φίλη ρε.

@biou: α για τόσο σοβαρά μιλάμε. Αν σου πω ότι διάβασα το πρώτο όταν είχε πρωτοβγεί και δεν μου έκανε κάτι; Υπογράφω την καταδίκη μου τώρα το ξέρω, αλλά την αλήθεια λέω. :p

Amelie είπε...

Με είχε πιάσει και μένα αυτό με τα βιβλία αλλά στις διακοπές των Χριστουγέννων. Δε ξέρω για σένα αλλά εγώ ούτε τα μισά δεν προλαβαίνω να διαβάσω όσο κι αν το θέλω! Καλοκαίρι να κάνεις μπάνια και να ξεχυθείς στις παραλίες, ξέχνα τα βιβλία! Εκτός κι αν βρίσκεσαι καιρό για διακοπές σε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος.

zoe.k. είπε...

Μπα, μάλλον αυτό με τα βιβλία το έχω όλο τον χρόνο, άλλωτε σε μεγάλο βαθμό κι άλλοτε σε μικρό. Αλλά δεν φεύγει ποτέ. Στις διακοπές ειδικά δίνω ρεσιτάλ διαβάσματος. Αλλά καταλαβαίνω τι λες. Είναι να πετύχεις και βιβλίο που θα σε τραβήξει, μην το ξεχνάμε αυτό! :)

Emmanouela είπε...

Kαλά κάνεις και κάνεις λίστες από τώρα! Ξέρεις για πότε περνάει ο καιρός! Τσουπ και φτάσανε οι διακοπές!! Αλλά βρε παιδί μου, δεν μπορώ να σας καταλάβω εσάς που παίρνετε τόσα βιβλία στις διακοπές! Εγώ θέλω να αδειάσει εντελώς το κεφάλι μου, όχι να βάλω κι άλλες ιστορίες στο μυαλό μου, εκείνες τις μέρες! Της Βάσιας πάντως θα το πάρω κι εγώ! Για πριν τις διακοπές!

Chwyfleian. είπε...

Gaiman <3 Δικιά μου είσαι συ! ^^
Πολύ χάρηκα που "βρήκα" κάποιον που διαβάζει Gaiman, λατρεύω ό,τι δικό του έχει πέσει στα χέρια μου. (To The Graveyard Book είναι πολύ καλογραμμένη ιστορία!)

Μια νοσταλγία με έπιασε με την ανάρτησή σου καθώς λόγω εξετάσεων φέτος δεν έχω διαβάσει τίποτα εξωσχολικό εκτός από μερικά θεατρικά της Sarah Kane κι αυτά στη ζούλα.

Θέλω τόσο πολύ να πάω σε μια έκθεση βιβλίου και να τα ξεφυλλίσω όλα!

Amelie είπε...

Πόσο θα θελα να διαβάζω περισσότερα, σε ζηλεύω (ευχάριστα)!

SILVIA είπε...

LOVE LOVE LOVE YOUR STYLE!!!!=D
GREAT BLOG =D
XXX

DaisyCrazy είπε...

απ'τα βιβλία αυτά έχω διαβάσει μόνο το Never let me go του Ishiguro και το προτείνω ανεπιφύλακτα! είναι καταπληκτικό και εντελώς απρόβλεπτο.

υγ. πολύ μ'αρέσει να βλέπω μια στοίβα βιβλίων έτοιμα να διαβαστούν :)

zoe.k. είπε...

αυτό διαβάζω τώρα! Τα υπόλοιπα περιμένουν τη σειρά τους και είναι και πολλά άλλα ακόμη! :)

neoteristis είπε...

η ταινία είανι πο΄λυ καλύτερη απο το βιβλίο και αυτο γίνεται σπάνια.
Το βιβλίο είναι πολύ φλύαρο

neoteristis είπε...

για το never let me go