19.9.10

Bios 8 (να είναι οι ώρες του)

 {από tweet του Gaslamp Killer}

Από χθες ήθελα να βρίσω, να γράψω ένα κομμάτι τίγκα στα "γαλλικά", αλλά αποφάσισα πως εν βρασμώ δεν γίνεται χαϊρι. Λέω, άσε πήγαινε και τη δεύτερη μέρα και μετά απόφασίζεις τι και πως θα τα γράψεις.

Τα περισσότερα τα έχουν πει ήδη κι άλλοι: χάλια ατμόσφαιρα την Παρασκευή, που να ήθελες να αναπνεύσεις έπρεπε να έχεις μαζί σου ή μάσκα οξυγόνου ή βεντάλια στην χειρότερη, για να βγεις δε, ας μην το συζητάμε: μπάρμπα στην Κορώνη με τρελό κονέ στον Θεό και μπόλικο τσαμπουκά αλλά συγκρατημένα νεύρα. Αυτή ήταν η συνταγή για να μπορέσεις να βγεις αλώβητος από το μπουντρούμι του Bios που θέλει να λέγεται και πολυχώρος... my ass... Τέτοιο ντου στην μοναδική πόρτα, που λειτουργούσε ως έσοδος και έξοδος ΜΑΖΙ, τόσα (δικαιολογημένα) νεύρα από το κοινό, τέτοιος πανικός και σπρωξίματα και τέτοια η απουσία επαγγελματισμού από την πλευρά των διοργανωτών, που σε έκαναν πραγματικά να θες να τους κατεβάσεις τη μούρη και μετά να ζητήσεις και τα λεφτά σου πίσω. Φύγαμε λίγο μετά τους Μoderat, που ακόμα και εμένα (που δεν έχω εντρυφίσει σε αυτά τα μουσικά μονοπάτια) άρεσαν.

Σάββατο ξεκινήσαμε με βαριά καρδιά από το σπίτι για το τί σκατά θα συναντούσαμε πάλι. Είχε πέσει πολύ κράξιμο από το πρωί σε facebook, twitter και φόρα για τα της προηγούμενης βραδιάς. Και έφτανες εκεί κι έβλεπες μια άλλη εικόνα. Που είμαστε ρε παιδιά; Στην Αγγλία; Μια ουρά που ξεκινούσε από την πόρτα του Bios και έφτανε μέχρι το Βαρούλκο. Μια ουρά που "περπατούσε" με γοργούς ρυθμούς. Δύο τύποι στην πόρτα έφταναν για να κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη κιόλας μέρα. Ήσυχα πράγματα, πολιτισμένα. Έδειχνες το εισιτήριό σου, ούτε σφραγίδες στο μπράτσο λες και είμαστε ζώα που πάνε στην σφαγή (είχε παίξει το σκηνικό αυτό την πρώτη μέρα), ούτε φωνές, ούτε πανικός, τίποτα! Μέσα, λιγότερος κόσμος από την Παρασκευή, στην αρχή ανέπνεες κανονικά, ο Gaslamp Killer έκοβε βόλτες στον χώρο πριν βγει με τον Gonjasufi στην σκηνή, οκ κατάσταση γενικώς. Περίμενα κι εγώ να δω για ποιον λόγο έχει γίνει όλος αυτός ο πανικός για τους δυο άπλυτους μαλλιάδες, για τί πράγμα παραλληρούσε τόσο καιρό η κοινότητα της Καρύτση και περίμενε να δει με... αγωνία... Έπιασα την γωνιά μου, δεν υπήρχε περίπτωση να χωθώ μέσα στον πανικό για δεύτερη μέρα. Και οκ, καλοί ήταν, ένα πανηγυράκι, πολύς κόσμος που μάλλον πήγε για να πάει και να πει πως πήγε, και πολύ vintage βρε αδερφέ! Τι σκατά, κανείς δεν φοράει πια κανονικά ρούχα; You know, κάνα τζινάκι, κάνα μακό μπλουζάκι, κάνα allstaraκι. Όλοι με τα ρούχα της γιαγιάς μας πρέπει να κυκλοφορούμε; Τέλος πάντων, φαντάζομαι πως οι ενδυματολογικές επιλογές του κοινού δεν αφορούν και κανέναν, εμένα μου έκαναν απλώς εντύπωση και είπα να το γράψω κι αυτό...

Όπως και να 'χει, είχα από την αρχή κακή άποψη για το Bios, την οποία δεν νομίζω να μπορέσει να μου την αλλάξει ποτέ. Ήταν χάλια από τότε που άνοιξε, είναι ακόμα χάλια. Και ναι, έτσι πως είναι τα πράγματα, μπορεί να είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους που χρησιμοποιείται για συναυλίες πλέον, αλλά ρε φίλε φρόντισέ τον και λίγο. Και στο κάτω-κάτω δεν ζητάμε και τίποτα: μια έξοδο κινδύνου για παν ενδεχόμενο και decent εξαερισμό!

Άντε βρε και εις άλλα με υγεία και καλά να είμαστε που έφυγαν όλοι από εκεί μέσα αρτιμελείς. Τα-τα!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aman...mou patises ton kalo...oso kai na ithela na pao afto to diimero sto bios den ipirxe kamia periptosi na afiso ekei mesa oute miso evro...kai as erxotan o idios o elvis ( nai o elvis zei!) na mou tragoudisei....
apo tin proti stigmi pou patisa to podi mou ekei mesa to adipathisa...o filos mou pou einai pio minimal architektonikis apopsis leei oti o xoros san xoros einai poli kalos...tha diafoniso...exo paei se barakia kai edo stin ellada alla kirios se eksoteriko poli kaliteris aisthitikis...prospika to bios to vrisko to ligotero epitidevmeno...oso kai ton kosmo pou diaskedazei ekei mesa...
oso gia to disimo...asto...emeis pou foarame akoma tzinaki, t-shirtaki kai allstaraki eimaste eidos ipo eksafanisi...an den valeis kopelia to takouni sou pou pas???ksipoliti...sto bios???

zoe.k. είπε...

εδώ δηλώνω πάντως εδώ πως δεν ξαναπάω. δεν την παλεύω εκεί μέσα οπότε λέω να παραχωρήσω το ένα τετραγωνικό που μου αναλογεί σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να πάει.
όσο για το ντύσιμο (όχι μόνο στο bios) δεν θέλω καν να σχολιάσω.
αλήθεια, ζει ο Elvis????? LOL! :)

Velveteen είπε...

Ουφ, για να τελειωνούμε, το Bios είναι μια αηδία και μισή. Καμώνονται τους εναλλακτικούς αλλά τα ποτά έχουν σχεδόν οσο στο κολωνάκι. Όσο για τον κόσμο, τι να πω... Για το τακούνι, ανώνυμη, θα διαφωνήσω. Πρέπει να ντύνεται κάποιος χύμα για να ακούει ροκ πχ? Δεν νομίζω. Αυτό που συμφωνώ είναι με τη Zoe για τα ρούχα της γιαγιάς γιατί είναι επιτηδευμένο και όσοι το κάνουν το κάνουν κατά βάση για να ξεχωρίσουν. Δεν πατάω το πόδι μου εκεί μέσα που να με κάνουν χρυσή, πραγματικά. Αφήστε που μου φέρνει πονοκέφαλο ο φωτισμός!

Welcome! είπε...

hi zoe! I just stumbled upon your sweet little blog and couldn't help but hit the follow button! I look forward to following your adventures in the future! xo, Kate