29.4.10

Σκέψου το...

  • Πόσες φορές έχεις περάσει μπροστά από τη βιτρίνα ενός pet shop και κοιτάς τα κουτάβια; Δεν είναι γλύκες, ε; 
  • Πόσες φορές έχεις λυπηθεί για το αδέσποτο που είδες να το χτυπάει αυτοκίνητο; 
  • Την ημέρα που θα αποφασίσεις να πάρεις σκύλο (ή γάτα) πήγαινε σε ένα καταφύγειο ζώων. Όχι σε pet shop. 
  • Αφού έχεις σκεφτεί καλά και σοβαρά τις ευθύνες και τις περιπέτειες που σε περιμένουν στη γωνία με την απόκτηση ενός χνουδωτού μπελά (και μιλάω εκ πείρας), πήγαινε σε ένα καταφύγειο και πάρε στο σπίτι το διαλεγμένο σου. Θα σου χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη. Θα σε κοιτάει στα μάτια μέχρι να τα κλείσει για πάντα.
xx


7 σχόλια:

A είπε...

Δεν έχω σχόλιο να κάνω, κ μένα ο σκύλος μου αδέσποτο ήταν.
Το περασμένο σ/κ πήγα σ' ένα από αυτά τα καταφύγια με μια ομάδα εθελοντών κ ταίσαμε, καθαρίσαμε, παίξαμε κτλ. με τους 60+ σκύλους που υπήρχαν εκεί..
Μακράν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει τελευταία.
Μακάρι κάποια στιγμή να καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής γι' αυτά τα ζωάκια..

Lorelai Sebastian είπε...

thelw kai egw ena skulaki afu meta apo 24 xronia apektisa epitelous oikiotita! alla xerw pws einai megali ethuni kai desmeusi k afu skeftomai pws den plirw tis proupotheseis den thelw na to kanw etsi ...

zoe.k. είπε...

Είναι υπερβολικά μεγάλη ευθύνη το σκυλί. Κι εγώ όταν πήρα τη δικιά μου (έναν ημίαιμο κούταβο 7 εβδομάδων που μου την έδωσε η κοπέλα που είχε τη μαμά της) δεν ήξερα τι θα συναντούσα, αν κι είχα όλες τις προϋποθέσεις για να πάρω σκύλο: έμενα μόνη μου, είχα πολύ νορμάλ ωράριο κι επειδή είναι και μια σταλιά σκατούλι μπορούσα να την παίρνω μαζί μου παντού. Η διαφωνία μου αφενώς είναι μην παίρνουμε ζώα μόνο και μόνο επειδή είναι χαριτωμένα και μετά εκνευριζόμαστε που τα κάνουν στο σαλόνι, τρώνε τα παπούτσια, ανεβαίνουν στο κρεββάτι, γαυγίζουν σαν διαολεμένα. Αφετέρου, είναι σαφώς προτιμότερο να δώσεις σπίτι σε μια ψυχουλα που χωρίς να φταίει σε κάτι βρέθηκε στον δρόμο. Δεν είναι εκεί η θέση τους! Οκ, μπορεί να μην είναι η θέση τους σε ένα διαμέρισμα, αλλά σε ένα σπίτι με κήπο, αλλά έχει τουλάχιστον ένα σπιτάκι! :)
H Νίλα (όνομα και πράγμα) το μαλλιαρό τέρας μου σας στέλνει τους αγωνιστικούς της χαιρετισμούς!!! Καλημέρα κόρες!

anthivolon είπε...

Καλή Πρωτομαγιά, ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Πέρνα, αν θες, να σου χαρίσω ένα μαγιάτικο στεφάνι!!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα! Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το να πάρεις σκύλο είναι μεγάλη ευθύνη αλλά νομίζω ότι αν τελικά κάνεις τη "θυσία", υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κατοικίδιο μέχρι πριν 2 περίπου χρόνια που αποφασίσαμε να "υιοθετήσουμε" τη Φάτσα και τότε μου φαινόταν αδιανόητο να την έχω στο διαμέρισμα. Πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα και απολαμβάνω την παρέα της...

annie είπε...

poso dikio exeis!
megalosa me gates pou kapoios panta paratage stin avli dipla sto spiti mas!
As stamatisei pia ayti i sklirotita..

http://anmarkdesign.blogspot.com/

zoe.k. είπε...

Άκουγα σήμερα στο Παρά Τρίχα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η κρίση μπορεί να πλήξει και τα ζώα (μέσα σ'όλα) γιατί λέει πολλοί ιδιοκτήτες μπόρει να σκεφτούν ότι με όλα τα εξοδα που θα έχουν και τις μειώσεις στους μισθούς τους να αποφασίσουν να διώξουν τα κατοικίδιά τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είμαστε εντελώς μα ΕΝΤΕΛΩΣ για τα μπάζα!