12.2.10

Μαμ...

  • Εκτός από τη μουσική, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι η μαγειρική. Είτε μαγειρεύω εγώ (πράγμα σχεδόν σπάνιο τα δύο τελευταία χρόνια), είτε μαγειρεύει άλλος για μένα. Είναι απόλαυση τόσο μεγάλη, που η ηδονή που προκαλείται από ένα καλομαγειρεμένο φαγητό ή γλυκό, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ηδονή να βλέπεις τους Ιnterpol live και τον Paul Banks σε απόσταση αναπνοής. 
  • Εγκαίνια λοιπόν σήμερα για τη μαγειρική στήλη αυτού το blog. Συνταγές και εστιατόρια όλα για πάρτη σας! 
  • Ξεκινάμε με το καλύτερο εστιατόριο που υπάρχει στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Κι εκεί που νόμιζα ότι το Οικείο (Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι, 210-7259216) είναι το top, άλλαξα γνώμη. Chez Lucien. Και μην μου πεις, το ξέρω, πάλι τελευταία και καταϊδρωμένη έφτασα. 
  • Αλλάάάά, άξιζε και με το παραπάνω η αναμονή. Γιατί δεν είναι μόνο το καταπληκτικό φαγητό του (πιάτα απλά, γαλλικά, αλλά τόσο μα τόσο φροντισμένα και νόστιμα), οι νορμάλ τιμές του, τα θεσπέσια κρασιά του και τα πεντανόστιμα γλυκά του (we love creme brulee), αλλά το περιβάλον και οι άνθρωποί του! 
  • Αν πάς (Τρώων 32, 'Ανω Πετράλωνα, 210-34 64 236), που πρέπει να πας, προτίμησε μια καθημερινή και φτάσε νωρίς. Κατά τις 8.30 μ.μ. Όχι πιο μετά, γιατί δεν θα βρεις να κάτσεις. Δεν είναι δα και τεράστιο. Άσε που θα πρέπει να περιμένεις τον επόμενο γύρο. Να αδειάσει κάποιος χώρος για να μπεις εσύ. Δύο μεγάλοι πάγκοι στο εσωτερικό του bistrot και άλλα δύο μεγάλα τραπέζια έξω δημιουργούν το παρείστικο κλίμα που κάνει αυτό το μαγαζί μοναδικό. Τί; Δεν ξέρεις τους δίπλα; Θα τους μάθεις. Κάποιος θα σου ζητήσει το πιπέρι, με κάποιον άλλο θα μοιραστείς το τασάκι (ναι! καπνίζεις μέσα), τσάκ! την έπιασες την κουβέντα στο πί και φί. 
  • Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τον παράδεισο επί γής: αυθεντική γαλλική κρεμμυδόσουπα! Με μια λέξη: θεϊκή.
  • Και να θυμάσαι: μην εκνευριστείς άμα δεν βρεις τραπέζι. Οι άνθρωποι του μαγαζιού είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσουν. Μόλις αδειάσει ένα, θα είσαι ο πρώτος που θα πάρεις μια θέση στον μαγειρικό παράδεισο του Chez Lucien.